SUSANA NEVADO
Sekatekniikkamaalauksia
27.5. - 19.6.2003

... Minun äitini teki kaiken hienommin kuin kukaan muu...

-Ranya ElRamly
-

Näyttely kertoo äidin ja tyttären välisestä suhteesta. Siihen liittyvistä jännitteistä, yhteyksistä ja erilaisuuksista. Äitinä oleminen synnyttää usein epävarmuutta, pelkoa, vaikeita tilanteita mutta myös ihania hetkiä. Olen yrittänyt tuoda esille oman näkökulmani tyttärenä ja äitinä arkipäivän elämässä.

Maalauksissa on enimmäkseen lasten hahmoja sekä tekstiä espanjaksi (äidinkieleni) ja suomeksi. Kaksikielisyys on minulle arkielämästä tuttu asia; lapset jopa sekoittavat näitä keskenään. Tekstin käyttö töissäni on tullut minulle tärkeäksi, koska itse opetan espanjaa ja opiskelen suomen kieltä.

Hahmojen katse on tärkeä. Myös taidehistoriasta löytyy monta esimerkkiä siitä, miten katsoja kohtaa maalauksen hahmon katseen. Mihin katse kääntyy? Seuraako katse minua? Mitä se katsoo?

Aika on teoksissa liukuva. Lapsuuden muistot ovat kaikille tärkeitä. Muistojen kautta elämme nykyhetkeä ja tulevasuuden haaveita. Olen käyttänyt kierrätysmateriaaleja kuten vanhoja kirjoja, rautaa ja vanhoja valokuvia. Tietynlainen patinoitu värien sävy viittaa nostalgisiin muistoihin. Tekniikkana on valokuvakollaasi, akryyli ja medium kankaalle, raudalle, MDF-levylle.

Helsingissä 27.5.2003

-Susana Nevado-