galleriat.net
Galleria Duetto
HETA KANANEN - Grafiikkaa

3.5.2007 - 27.5.2007

"Puun varjossa kuin valossa"

Rauhallinen levähdyshetki vanhan puun viisaudessa, puun joka on elänyt ennen meitä ja elää vielä meidän jälkeenkin.

Valon ja varjon kosketus on lähes hypnoottinen liike, kuin keinun liikkuessa pienen tuulen vireen voimasta. Arkipäivässä asuu onnen siemen, uskon niin. Pienet hiljaiset asiat olen halunnut saada töihini, niiden kauneus on siinä, että ne ovat niin pieniä asioita, että niiden ohitse useimmiten mennään niitä huomaamatta. Kuvan tekeminen on kieli, yksi tapa puhua.

Kerään pieniä esineitä ja tunnelmia. Voin tallentaa niitä valokuvaamalla, luonnostelemalla tai kirjoittamalla. Näin ne ovat muistiossani kun tarvitsen niitä.

Teen grafiikkaa mielelläni perinteisin grafiikan keinoin. Grafiikan tekemisessä kiinnostaa käänteisyys, kerroksellisuus ja yllätyksellisyys. Voi tavallaan kurkistaa johonkin salaperäiseen maailmaan ja tallentaa sen esiin. Teen paperiteoksia, sekä yhdistelen erilaisia materiaaleja, kuten rautalankaa ja erilaisia kierrätysmateriaaleja. Minua kiinnostaa tilaan rakentaminen ja töissäni on usein mukana valo ja ääni. Yhdistelen tekotapoja koska pidän käsin tekemisestä, siitä että voin tuntea materiaalin. Ihaninta on hallita koko tila, saada aikaan tunne siitä että katsojan on pakko ottaa hetkestä kiinni ja pysähtyä.

 

duetto/t_Kananen_huojuvataloII.jpg
» Teokset