galleriat.net
Galleria Duetto
KUUTTI LAVONEN - Grafiikkaa

7.2.2007 - 4.3.2007

Graafikko ja maalari Kuutti Lavonen (s. 1960), jonka työt usein yhdistetään lähinnä renessanssin ja barokin taiteeseen, kokee itsensä kuitenkin täysin nykytaiteilijaksi, joka ammentaa töihinsä niin omista ihmissuhteistaan kuin maailmassa vallitsevasta tilanteesta. Lavonen pitää itseään piirtäjänä, joka maalatessaankin hahmottaa muodon kautta.

Kuvataideakatemian professuurin päätyttyä vuonna 2003 taiteilija on voinut keskittyä aivan uudella tavalla omaan tuotantoonsa sekä kuvan tekemisen että tutkimuksen kautta. Nyt avautuvat kaksi yksityisnäyttelyä, Duetossa taidegrafiikka ja Galleria Krista Mikkolassa uniikkityöt, ovat tästä yksi todiste. Tekeillä on taiteen tohtorin väitöstyö 1600-luvun barokkimestarista Bernardo Cavallinosta. Myös Tyrvään Pyhän Olavin keskiaikaisen kirkon sisämaalaustyöt on uskottu Kuutti Lavosen ja Osmo Rauhalan käsiin.

Jo 30 vuoden ajan Kuutti Lavosen töitä on ollut esillä niin yksityis- kuin yhteisnäyttelyissäkin sekä kotimaassa että eri puolilla maailmaa. Hänen teoksiaan on kaikissa maamme merkittävimmissä taidekokoelmissa, ja hän on saanut lukuisia palkintoja ansioistaan.

duetto/t_Lavonen_fantasia.jpg
» Teokset