galleriat.net
Pyykkönen Pekka
VÄRILLÄ ON VÄLIÄ - Klikkaa taulua saadaksesi kuvan suurempana - sekä teostiedot.

1.8.2005 - 31.7.2006

Maalaukseni ovat enimmäkseen värikkäitä puoliabstrakteja mielenmaisemia. Käytän maalauksissani yleensä paljon maalia, sillä maalauksen pintastruktuuri on minulle tärkeä.

Olen asunut suurimman osan elämästäni eteläisessä Lapissa ja tätä ennen Kainuussa - Kuusamon eteläpuolella. Tämä varmasti näkyy maalauksissani.

Olen miettinyt paljon sitä, miksi Lapin taiteilijoiden työt ovat niin usein erittäin värikkäitä. Olen päätynyt siihen lopputulokseen, että syynä taulujen värikkyyteen täytyy olla se, että yleensä Lapissa luonto on erittäin väritöntä - talvella valkoista ja muulloin muuten vain karun väritöntä. Mutta sitten saapuu syksy ja ruskan tuoma väriloisto.. .Se ei voi olla vaikuttamatta syvälle taiteilijan sieluun, jolle värit ovat muutenkin tärkeitä. Ja seurauksena tästä syntyvät värikkäät maalaukset.

Toinen Lapin luonnon piirre, joka on vaikuttanut maalauksiini, on luonnon mahtavuus - ja yksinkertaisuus. Samaa mahtavuutta kuin Lapin luonnossa on myös meressä ja taivaassa. Nyt Helsingissä 6 vuotta asuneena olen  maalannut usein maalauksia näistäkin huomaamatta itse tätä yhtäläisyyttä (Margit Arponen - Iltalehti 15.1.2004).

Tauluihini pyrin saamaan elävän ja kiinnostavan näköisen pinnan, jota voi tarkastella lähempääkin. Tämä ei valitettavasti kuvissa juurikaan näy..

Taulujen koon näet kun klikkaat teoksia suuremmaksi. Kuvien leveys on vakio ja siksi pienimmät pystysuuntaiset taulut näkyvät suurimpina.

 

pyypek/t_PP_Vihrea%20kajastus%20600.jpg
» Teokset