galleriat.net
Galleria Duetto
REETTA AHONEN - Puupiirroksia

8.11.2006 - 3.12.2006

Reetta Ahonen on taidegraafikko, jonka teokset ovat monivärisiä öljyväripuupiirroksia ja puupiirrosinstallaatioita. Hän käyttää perinteisiä puupiirrostekniikoita soveltaen ja yhdistellen. Teosten koko vaihtelee hyvin suuresta aivan pieneen miniprinttiin.


”Verkkomaiset rakenteet ovat jo jonkin aikaa kiinnostaneet minua. Tämän päivän käsite ”verkottuminen” antaa kiintoisan näkökulman suhteeseemme ympäristöön ja itseemme, niin fyysisesti kuin psyykkisestikin. Olemme monella tavalla mukana kudoksissa.

Taidehistorioitsijataustani antaa aikaperspektiiviä ja näkökulmaa havainnoille. Jokin konkreettinen on usein lähtökohtana, mutta ajattelu- ja työskentelyprosessin aikana lähtökohtainen objekti saa lisämerkityksiä, abstrahoituu tai sulautuu vain osaksi kokonaisuutta.

Pohdin myös, miten historia muistuttaa. Muisti on kykyä tallentaa ja palauttaa mieleen menneitä kokemuksia. Historian muistiin on varastoitu valikoivasti asioita ja tapahtumia, joita voimme prosessoida omassa ajattelun ja kokemustemme verkostossa. Uusi kokemus muodostaa uusia rakenteita.

Kuvani toimivat muistioina, ne ovat käsiteltyjä työmuistikuvia. Muistihäiriöt ovat myös mahdollisia.”

 www.kuvataiteilijamatrikkeli.fi

www.taidegraafikot.fi

http://personal.inet.fi/taide/reetta.ahonen/Index.htm

 

duetto/t_Ahonen_hopeavaloa.jpg
» Teokset