galleriat.net
Galleria Duetto
ULLA-MAIJA KALLINEN - Salattu ranta - guassimaalauksia

11.10.2006 - 5.11.2006

”Panteistisessa käsityksessä luonto nähdään henkisenä. Luonnonkansat kokivat luonnossa piilevän salaperäisiä, pelottaviakin voimia. Niitä oli eläimissä, kasveissa, luonnonmuodoissa ja luonnonilmiöissä. Myös meissä nykyihmisissä luonnonilmiöt herättävät ihailua ja kunnioitusta.

Teokset ovat maisemaelämyksiin liittyviä mielikuvia luonnosta. Maalauksissa eletyt kokemukset, maa, kasvit, värit ja muut kuvalliset elementit sekoittuvat toisiinsa. Niistä muodostuu maalauksellinen kokonaisuus. Uusimmat teokset luotaavat luonnon olemusta. Näissä töissä maisema ja sielunmaisema kulkeutuvat toistensa päälle.

Maalatessa väri ja tunne kehkeytyvät esiin. Väreillä on suora yhteys ihmisen mieleen ja tunteisiin. Tunteet puhuvat väreissä. Värit herättävät aistimme. Aistien kautta voi palata takaisin luontoon. Aistien avulla voi mennä sisälle maalaukseen. Maalaukset ovat matka värien salaperäiseen maailmaan.”

Ulla-Maija Kallinen on kutsuttu pitämään yksityisnäyttelyä mm. Wäinö Aaltosen Museoon 1987 ja 1999, Keski-Suomen Museoon 1998, Harkko museoon 2003, Pirkanpohjan taidekeskukseen 2004 ja Yrjö A. Jäntin Taidekokoelman museoon 2006. Ulla-Maija Kallinen on järjestänyt yksityisnäyttelyitä lukuisissa gallerioissa kotimaassa, mm. Galleria Duetossa vuosina 2000, 2002 ja 2004. Lisäksi Kallinen on osallistunut lukuisiin kansainvälisiin näyttelyihin ja yhteisnäyttelyihin kotimaassa ja ulkomailla.

Linkit:

www.kuvataiteilijamatrikkeli.fi

www.ulla-maija.kallinen.net

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

duetto/t_Kallinen_matasmaa.JPG
» Teokset