galleriat.net
Galleria Duetto
PEKKA HILTUNEN JA PEKKA HOKKANEN - Kaksi Pekkaa

26.7.2006 - 13.8.2006Pekka Hiltunen

Näin näen itseni:

Pitkäntien kulkijana - en enää halua selittää.

Olen tullut yön yli ja löytänyt itsessäni oman tasapainottomuuden.

Hyväksynyt sen osanani, josta syntyy oma kokonaisuus.

Siksi maalaan itseäni ulos.
Pekka Hokkanen

Näyttely koostuu osaltani sekä vanhemmista että täysin uusista teoksista. Tämä on ensimmäinen näyttelyni Helsingissä, joten ajattelin rakentaa teossarjan, joka antaisi suuntaa koko tuotannolleni.

Olen lyhyen urani aikana työskennellyt lähes kokonaan mezzotinton parissa. Tuotantoni on melko harvalukuinen, sillä mezzotinto on hidas ja työläs menetelmä. Tekniikka antaa kuitenkin mahdollisuudet sellaiseen painojälkeen, joka tukee mielestäni parhaiten teosten visuaalista puolta.

Vanhemmat teokseni käsittelevät tietynlaista mystiikkaa ja arvoituksellisuutta. Olen yrittänyt luoda ilmiöitä, joita ei ihan ensisilmäyksellä pysty selittämään. Minua kiinnostaa käsitellä erilaisia elementtejä ja luoda näiden välille mutkikkaita yhteyksiä.

Uudemmat teokseni käsittelevät ikuisuutta, ajan vaikutusta meihin sekä ihmismielen monimutkaisuutta. Olen kiinnostunut ikuisuuden, toisin sanoen yhden suuren hetken teoriasta ja ihmismielen luomista esteistä henkisen kasvun tiellä.

Teoksissani yritän avata uusia näkökulmia tämän yhden hetken - elämämme -täydelliseen näkemiseen ja oivaltamiseen.

Aurinko paistaa aina, mutta monesti ihmismieli työntää pilviä eteen. Käytännöllisesti katsoen taakka, jota tunnen kantavani kevenee vain silloin, kun oivallan itse omalla toiminnallani sitä keventää. Tällaisia tuntemuksia toivoisin töistäni välittyvän.

duetto/t_Hiltunen_iltarauha.jpg
» Teokset