galleriat.net
Galleria Duetto
HEIKKI KUKKONEN - SUUN MUISTI – pastelleja ja värigrafiikkaa

8.3.2006 - 2.4.2006

Malagassa asuva taidegraafikko Heikki Kukkonen siirsi viime vuonna ateljeensa kotiin, jossa se sattumalta sijoittui keittiön viereen. Samalla muuttui hänen teostensa aihepiirikin, sillä uusi innoituksen lähde löytyi keittiöstä. Kukkonen on aina ollut innokas kokki, mutta nyt ruuanlaittoon tuli uusi sisältö.

Aluksi piti vain houkutella kauppahallin vihannesmyyjät yhteistyöhön, jotta he suostuivat jättämään naatit ja juuret ehjiksi ja sujauttamaan pussiin erikoisemminkin muodostuneita yksilöitä. Tarkoituksen selvittyä tuotantoketju alkoi sujua: taiteilija haki vihannekset kauppahallista, teki niistä taide-asetelmia, heitti ne sen jälkeen pannulle ja söi herkut suuhunsa. Tällä menetelmällä syntyi teoskokonaisuus ”Suun muisti”. Kun työt saivat vielä hauskat nimetkin – ”runoilijan sipulit”, ”päivän lehdet”, ”käpykaarti” – herätti Malagan viimesyksyinen näyttely erittäin suurta kiinnostusta niin suomalais- kuin espanjalaispiireissä. Nyt näyttelykokonaisuus on kasvanut pastellimaalauksilla ja pöytä on katettuna 8.3. alkaen Galleria Duetossa Helsingissä.

Saman tien Heikki Kukkonen on päättänyt siirtää omankin ruokapöytänsä takaisin Suomeen. Asuttuaan yli viisitoista vuotta Espanjassa taitelija on nyt hankkinut talon Hangosta, jonne muuttaa asumaan myöhemmin. Uskollinen Dali-koira saapuu maahan jo maaliskuun alussa yhtä matkaa näyttelytöiden kanssa.

 

E-mail: kukkonen.heikki@gmail.com

www.kukkonen.info 

www.gravuraweb.com

 

duetto/t_Kukkonen_jasillasipuli.jpg
» Teokset