galleriat.net
Galleria Duetto
CHRISTINA SNELLMAN - Espanajan taivaan alla

20.6.2006 - 2.7.2006

Etelän lämpöä ja kirkkautta

Kesänäyttelymme tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden nähdä vielä taiteilija Christina Snellmanin maalauksia ja grafiikkaa.

Taiteilijalle luonteenomaiset hieman kubistiset espanjalaiset kylät, puoliabstraktit asetelmat ja kukkamaalaukset sykkivät voimakasta etelän valoa ja lämpöä.

Christina Snellman on opiskellut Tukholmassa 1946-47, Ranskan valtion taideakatemiassa Pariisissa 1947-51 sekä Firenzessä 1951-52. Yksityisnäyttelyitä taiteilija on pitänyt Helsingissä vuodesta 1953 ja hänen teoksiaan on Suomessa mm. seuraavissa kokoelmissa: Didrichsenin taidemuseo, Keski-Suomen taidemuseo, Oulun taidemuseo, Rovaniemen taidemuseo, sekä Gyllenbergin, Paulon säätiön, Svenska Kulturfondenin ja Wihurin kokoelmat. Christina Snellmanin taidetta löytyy myös ulkomailta Pariisin kaupungin kokoelmista Ranskassa sekä Lyndon B.Johnsonin ja Citybankin kokoelmista USA:ssa.

Kesänäyttelyssämme esillä olevista teoksista viimeisimmät on maalattu vuonna 2001, jonka jälkeen Christina Snellman ei enää ole maalannut.

duetto/t_Christina_Snellman_keltaisetpellot.jpg
» Teokset