galleriat.net
Galleria Duetto
JUHA JORO -

3.5.2006 - 28.5.2006

Näyttely esittelee turkulaisen taidegraafikon ja -piirtäjän hiilipiirroksia kuluvalta vuodelta ja fotogravyyrejä vuosilta 2004-2005.

Juha Joroa on koko hänen taiteilijanuransa aikana askarruttanut valon ja varjon rinnakkaisuus, vastakkaisuus; niiden toinen toistaan ruokkiva ja tuhoava vaikutus. Samaa voidaan sanoa myös ajan suorasta ja käsitteellisestä tarkastelusta. Hän luo uusia valo-olosuhteita ja uutta aikakäsitettä liikkumalla "menneen ajan jäljillä", aikaa ja ajattomuutta omilla välineillään analysoimalla.

Juha Joro on toiminut kuvataiteilijana yli kahdenkymmenen vuoden ajan. Hän on osallistunut lukuisiin kotimaisiin ja ulkomaisiin yhteisnäyttelyihin sekä pitänyt kolmisenkymmentä yksityisnäyttelyä suomalaisissa gallerioissa ja museoissa.

Hänen teoksiaan on monessa suomalaisessa sekä ulkomaisessa taidekokoelmassa: Suomessa mm. Suomen valtion taidekokoelmat, Eduskunnan taidekokoelmat, Amos Andersonin Taidemuseon, Helsingin Taidemuseon, Turun Taidemuseon, Wäinö Aaltosen museon kokoelmat sekä Paulon Säätiön ja usean kaupungin, kunnan ja eri liikelaitosten kokoelmat.

Juha Joro on myös toiminut taidegrafiikan opettajana sekä monissa kuvataiteen ja taidegrafiikan asiantuntijatehtävissä yli viisitoista vuotta mm. taidegrafiikan päätoimisena opettajana Turun Piirustuskoulussa vuosina 1988-1999.

Hänen tuotantoonsa voi tutustua internetissä: www.saunalahti.fi/joro2

duetto/t_Joro_hiljaistavaloa1.jpg
» Teokset