galleriat.net
Galleria Duetto
PIIA LEHTI - Grafiikkaa

31.5.2005 - 19.6.2005

Minulle taide on aina antanut mahdollisuuden vierailla maailmassa, jota emme muuten näe tai koe. Kuvissani todellisuus sekoittuu unimaailmaan ja surrealistisuus tulee esille arjen tarinoissa. Eläinten, ihmisten ja esineiden roolit sekoittuvat keskenään. 
Roolien sekoittuminen ja muodonmuutokset eivät kuitenkaan ole pelottavia tai vastenmielisiä, ne vain ikään kuin antavat vihjeen jostain mahdollisesta, hymyilevät erilaisuudelle ja tekevät siitä kaunista. 

Haluan leikkiä metalligrafiikan tekniikalla itsellään. Käytän laattoja ikään kuin pieniä palapelin osia, joita voin yhdistellä ja siirrellä paperilla. Samat kasvot tai kädet toistuvat eri hahmoissa. Erilaisuus kasvaa samankaltaisuudeksi ja yksinäisyys ystävyydeksi.

Toistettavuus on myös yksi teema, joka grafiikassa on alkanut viehättää minua. Eikä pelkästään se, että pystyn monistamaan yhtä työtä useampia kappaleita. Voin myös käyttää vanhoja laattoja ja luoda niiille aivan uusia merkityksiä eri tilanteessa. Irtopäiden ja erillisten laattojen kautta myös sattuma pääsee mukaan leikkiin.

duetto/t_tervetuloa.jpg
» Teokset