galleriat.net
Galleria Duetto
LIILI MOTUSTE - Grafiikkaa

9.3.2005 - 3.4.2005

Olen taidegraafikko Liili Mõtuste. Asun ja työskentelen Turussa. Näyttelyn teokset ovat syväpainografiikkaa – pehmeäpohja ja akvatinta, syntyneet syksyllä 2004 ja alkutalvella 2005.

Minulle on ehdottoman tärkeää vapaa, elävä piirustusviiva ja pehmeät akvarellimaiset varjot. Kaksiulotteinen paperipinta muuttuu tilaksi ja synnytää syvyyden. Kylmät ja lämpimät sävyt teen eri laatoille, vedostan ne päällekkäin. Kevyt siniharmaa, sangviinipunainen ja musta ovat perusvärejäni. Syntyy osittain läpinäkyvää ilmaväreilyä, osittain tila tiivistyy syvään samettimustaan. Annan kynän liikkua vapaasti ja viivan syntyä alitajunnaisesti.

Aiheeni syntyvät unista, jokapäiväisestä elämästä. Usein palaan samaan teemaan takaisin – pienen ihmisen selviytymiseen arjesta, pyrkimykseen toteuttaa unelmiaan.

Työskentelen Turun Taidegraafikkojen yhteisellä työhuoneella. Olen Suomen Taidegraafikot ry:n jäsen. Olen tehnyt grafiikkaa pian 30 vuotta. Seuraava näyttelyni on elokuussa 2005 Turussa Galleria Just, Vanha Suurtori 5.

duetto/t_liili_pikkumusta.jpg
» Teokset