galleriat.net
Galleria Bronda
JOHANNA RYTKÖLÄ - Keramiikkaveistoksia

10.5.2005 - 29.5.2005

Johanna Rytkölä on kuvanveistäjä, jonka abstraktit keramiikkaveistokset assosioituvat usein luonnon muotoihin. Teoksissa voi havaita myös arkkitehtuuriin viittaavia elementtejä tai aavistuksenomaisia viittauksia musiikki-instrumentteihin.

 

Johanna Rytkölän värivalinnat ovat herkullisen trooppisia. Hän maalaa kerroksittain värillisiä lasitteita ja hyödyntää kiiltävän ja matan pinnan vaihtelua. Hänen veistoksissaan on usein rohkeaa liikettä, joka johtaa ajatukset musiikkiin ja tanssiin.

 

Hän leikittelee kolmiulotteisuudella tyylikkäästi ja koristeellisuuden halliten. Tämä sekä erittäin tarkka värintaju muuttuu hänen käsissään positiivisiksi ja riemukkaiksi veistoksiksi.

 

Tämänkertaisen näyttelyn aiheena on muinainen kuvitteellinen maailma. Teokset muistuttavat paratiisimaisia kasveja, kaukaisia olioita tai fossiileja. Näyttelyä on tukenut Valtion muotoilutoimikunta.

 

Tiedotteen teksti perustuu Åsa Hellmanin teokseen Taidekeramiikka Suomessa (Otava 2004). Kuvamateriaalia on saatavissa galleriasta.

 

Tervetuloa avajaisiin tiistaina  10.5.2005 klo 17-19.

www.kolumbus.fi/johanna.rytkola

 

bronda/t_Rytkölä%201
» Teokset