galleriat.net
Galleria Bronda
BRUNO MAXIMUS -

3.3.2004 - 28.3.2004

Bruno Maximus kierteli syksyllä Unkaria ja Egyptiä, Wienistä hän löysi kadonneen Kebandian maan. Tällä leveyspiirillä tehdyt tutkimukset ovat saattaneet hänet jälleen Sherlock Holmesin jäljille,  jonka hän luuli jo kiireissään kadottaneensa sumuisella Nuygatin rautatieasemalla. Autiomaan puhaltava hiekka ja uudet kulttuurit ovat pullauttaneet pehmeitä maalauksia joissa välillä lumimaisema kohtaa dyynien lakeuden. Pankkimaalauksissa pankkineidit ovat tätimäisiä ja tarkkoja, ilmapiiri tuoksuu jännittyneisyydeltä. Hiihtävät kuulantyöntäjät ja nauravat meduusat liikkuvat Punaisen meren rannalla.

 

Bruno Maximus joka on syntynyt Suomessa 1970 on työskennellyt myös ulkomailla, viimeksi Unkarilaisessa A.P.A taidekeskuksessa syksyllä 2003. A.P.A eli Ateliers Pro Artist taidekeskuksessa on Galleria sekä yleisölle avoimet ateljet seitsemälle taiteilijalle. Unkarissa syntyneet teokset olivat esillä keskuksen galleriassa tammikuussa 2004 ja tällä hetkellä ne ovat esillä yhteisnäyttelyssä entisessä kuninkaan viinikellarissa Budapestissä.  Ulkomailla hänen teoksiaan on nähdään lähiaikoina myös Rio de Janeirossa.

 

Taiteilija maalaa öljyväreillä ja kutsuu tyylisuuntansa hypnorealismiksi, sen unisesti posiitiivissävytteisestä tyylistä johtuen.

bronda/t_Maximus%20Maalissa.jpg
» Teokset