galleriat.net
Galleria Duetto
ARA BIRGITTA - Veistoksia

28.4.2004 - 23.5.2004

Kuvanveistäjä Birgitta Aran näyttely tuo esille vuosina 2003-2004 syntyneitä töitä - eräänlaisia arkkitehtoonisia rakennelmia, joissa taiteilija vakavan leikkimielisesti kertoo tarinansa vanhoja tuttuja muotojaan uudella tavalla käyttäen. Yhtä vaikuttavina kuin ennenkin veistokset sädehtivät huumoria ja empatiaa.

Näyttelyssä on esillä joitakin muotokuvia - mm. presidentti Ahtisaaren muotokuva - sekä muutama vuosi sitten luotu kaksoisveistos Aurora Victoria ja Homo Victor, joka pitää sisällään koko Aran luomistyön synteesin.
Tunnusomaista hänen taiteelleen on toisaalta äärimmäiseen perfektionismiin viety ammattimaisuus - aina ideasta toteuttamiseen - ja toisaalta hänen intohimonsa huumoria, liikettä ja aistillisuutta kohtaan.

Ateneumista vastavalmistuneena Ara muutti Pariisiin, missä taidekorkeakoulun École Nationale Supérieure des Métiers d'Art et Arts Appliquées kuvanveistäjä professori Volti "löysi" hänet ja jonka erikoisoppilaana hän opiskeli vuosina 1973-74. Aran suurikokoiset kuparireliefit palkittiin useina peräkkäisinä vuosina. 1970-luvun alusta lähtien taiteilija on täysin omistautunut taiteelleen, jota on ollut esillä sekä yksityis- että ryhmänäyttelyissä ympäri maailmaa. 1990-luvun puolessavälissä, 40:n ulkomaanvuoden jälkeen, Ara muutti takaisin vanhaan kotikaupunkiinsa Helsinkiin.

duetto/t_birgitta_.jpg
» Teokset