galleriat.net
Galleria Duetto
JANIKA SALONEN/SUSANNA JUDIN -

29.5.2019 - 28.6.2019JANIKA SALONEN

Teokseni ovat mustavalkoisia, melankolisia kuvauksia paikasta, jossa ihminen on jättänyt näyttämön tai jossa ihmisellä ei ole enää sijaa.  Haluan luoda katsojalle tunteen että hän tarkastelee ulkopuolisena jotain pysäytettyä hetkeä tuttuuden äärirajoilla olevasta tapahtumaketjusta. Katsoja näkee yhden hetken yksityiskohtineen näkemättä kontekstia johon se kuuluu ja joutuu  ulkopuolisen tarkkailijan asemaan.

Teokseni ovat hiilipiirustuksia paperille. Välineen yksinkertaisuus ja samalla sen monipuolisuus, anteeksiantamattomuus ja herkkyys viehättävät minua. Valkoiselle paperille vedetty voimakas jälki jää siihen, paluuta valkoiseen ei enää ole.  Työ on joko aloitettava alusta, hyväksyttävä sellaisenaan tai jatkettava eteenpäin. Jokainen paperille tehty jälki on valinnan hetki.SUSANNA JUDIN  

GLOBAL WARMING  

Global warming -teossarjani käsittelee ilmastonmuutosta. Ilmaston muuttuminen jakaa ihmisiä reagoimaan asiaan joko tunteella tai älyllä. Tasapaino lienee löydettävissä siitä väliltä omia pieniä tekoja asian hyväksi tehden. YK:n arvio on että 2025 kaksi kolmasosaa maapallon väestöstä elää alueilla, jotka kärsivät vesipulasta. Ilmastonmuutosta seuraa räjähdysmäinen ilmastopakolaisuus, joka on jo alkanut.                                                                                                                                                                      

Käytän  carborundum ja kuivaneula tekniikkaa kierrätetylle offset pellille niiden ekologisuuden takia. Aihepiiri koskettaa erityisesti pohjoista pallonpuoliskoa, joka lämpenee vauhdilla. Suomi arktisen neuvoston puheenjohtajana voi painottaa mustan hiilen käytön rajoittamista, sillä se   tehostaa jään sulamista arktisella alueella ja vaikuttaa sitä kautta voimakkaasti juuri pohjoisten lajien sukupuuttoon kuolemiseen. Teossarja on toteutettu Taiken Hämeen Taidetoimikunnan tuella 2018.                                                                                  

                        
duetto/t_SalonenJanika_2019_light-pushes-through-the-box_hiilipiirustus.jpg
» Teokset