galleriat.net
Galleria Duetto
POHJOLA ULLA -


5.4.2017 - 30.4.2017

Muuttuvan mielen maisema -teoksia


Tervetuloa näyttelyni avajaisiin keskiviikkona 5.4.2017 klo 17.00–19.00.Uusimmissa teoksissani jatkan luonnon ja ihmisen välisen vuoropuhelun tutkimista. Teosteni kirjotut linnut heijastuvat vanhojen peilien kautta äärettömyyteen. Kivipäiväkirjat -teossarja koostuu pienistä maalauksista, joihin olen liittänyt kiviä Assisista, Arezzosta, Cortonasta, Firenzestä, Venetsiasta, Saarenmaalta, Hiidenmaalta sekä Pielisen ja Tampereen Pyhäjärven rannoilta. Ne ovat matkamuistoja, mutta myös muistumia suomalaisen sananlaskun antamasta elämän mittasuhteista:  ”Ison kiven ikäinen ja pienen kiven kokoinen”.  Kivet, lahnansuomut, hauen leukaluut, kävyt, olkikukat, puunpalat ja monet muut luonnonmateriaalit kätkevät sisäänsä pienen maailmankaikkeuden.


Teoksissani ja niiden aiheissa voi kokea kaiken, mitä ihminen kantaa mukanaan tiedostaen tai tiedostamatta. Käsittelen työssäni ihmisenä olemisen mysteeriä ja näkymättömän selittämätöntä läsnäoloa. Henkilökohtainen työskentelytapa tuo yksityiset tunteet ja kuvamaailman yhteiseksi kokemukseksi. Kädellä ja sydämellä on parhaimmillaan intuitiivinen yhteys ja vuorovaikutus: välitön kosketus materiaaleihin, läsnäoloon ja hiljentymiseen ovat tärkeitä. 


Teoksissani yhdistän monipuolisesti kirjonta- ja maalaustekniikoita sekä liitän niihin luonnosta ja kirpputoreilta löytämääni materiaalia. Teen lisäksi munatempera- ja öljymaalauksia, joihin yhdistän käytettyjä tekstiilejä.


Kiitos Taiteen edistämiskeskukselle 5-vuotisesta taiteilija-apurahasta (2012–16) ja kohdeapurahasta 2017.
Kuvataiteilija, tekstiilitaiteilija Ulla Pohjola (s. 1963 Juuka) valmistui Taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 1995 ja hänet valittiin 1996 Vuoden Nuoreksi Tekstiilitaiteilijaksi. Vuonna 2006 hänelle myönnettiin Pirkanmaan taidetoimikunnan Taidepalkinto ja vuosina 2012–16 hän työskenteli Valtion muotoilutoimikunnan myöntämän 5-vuotisen taiteilija-apurahan turvin. Viime vuonna hänelle myönnettiin The Jury Prize 2016 kansainvälisessä minitekstiilinäyttelyssä Bratislavassa. Pohjolan teoksia on muun muassa Wihurin rahaston, Saastamoisen säätiön ja Valtion taidekokoelmissa. Hän on pitänyt monia yksityisnäyttelyitä ja osallistunut lukuisiin ryhmä- ja yhteisnäyttelyihin Suomessa ja ulkomailla.www.ullapohjola.fiduetto/t_PohjolaUlla_2015_Metsatahti_mielessani2_.jpg
» Teokset