galleriat.net
Galleria Duetto
BREMER, SARI - Paradise lost

21.9.2016 - 16.10.2016

Näyttelyn teema on Ihmisen luoma taru kadotetusta paratiisista ja piilossa olevasta maailmasta.  

Esi-isät
Aiheeseen kietoutuu myös  ajan varjoihin kätkeytyvät myytit ja uskomukset  esivanhemmista,  esi-isistä ja alkuihmisestä.  Olen kuvannut esi-isiin liittyviä myyttejä ammentaen ideoita Edenin puutarhasta meksikolaiseen kuolemanpäivään. 

Metsä ja Viidakko
Viidakko on näyttämönä dramaattisille  kohtauksille jossa kauneuden ja väriloiston keskellä hallitsee vahvemman laki. Kauempaa katsottuna työ saattaa näyttää kauniilta maisemalta, mutta lähemmin tarkasteltuna asia ei olekaan aivan niin. Eksoottisen viidakon lisäksi kuvaan myös pohjoisia ikimetsiä. Metsä on jylhän kaunis ja  hiukan alakuloinen, sävyt  maanläheisiä. Tunnelma on  luonnollisen ja yliluonnollisen rajamailla. Aavemaiset tapahtumat kietoutuvat yhteen tuttujen pohjoisten eläinten kanssa.

Valaat, meri ja sininen syvyys
Vastapainona yksityiskohataisille kuvauksille metsästä ja viidakosta näissä töissä kuvaan tilaa, volyymiä ja äärettömyyttä. Olen rinnastanut avaruuden ja valtavan syvän meren. Avaruudessa planeetat ja tähdet heijastuvat meren pintaan luoden ikuisuuden . Valaat vaeltavt pimeässä sinisessä syvyydessä, omassa tilassaan. Avaruus, meren syvyys, valaat ja ihminen kohtaavat, kaikki liikkuvat omissa rinnakkaisissa todellisuuksissaan, kuitenkin yhdessä.

Yleisemmin aiheistani
Esitän töissäni paikkoja ja maisemia joissa en ole koskaan fyysisesti käynyt. Teemat liikkuvat vapaasti yksinäiseltä luodolta syvälle viidakkoon. Vaikka työt ovatkin allegorisia haluan että ne toimivat samalla visuaalisina kokonaisuuksina, eikä kuvien symboliikkaa tarvitse tulkita. Haluan katsojan kuvieni kautta kokevan outoja tapahtumia, tilanteita ja paikkoja. Teokset ovat ikkunoita muualle; unohdettuihin tarinoihin, kadonneisiin myytteihin. Kuvien aiheet voivat tuntua vahvasti arkkityyppisiltä ja siltä että ne merkitsevät jotain tiettyä asiaa, kuitenkin jos niitä tarkastelee lähemmin kuvien merkitys ei olekaan niin ilmeinen vaan niissä esiintyvät symbolit tuntemattomia. Pyrin luomaan kuvissani trillerin tuntua, siten että katsoja voi turvallisen välimatkan päästä seurata pelottavia, mystisiä ja kummallisia tapahtumia. Haluan kuvissani viettää aikaani rajamailla. Haluan tutun ja tuntemattoman kohtaavan. Muita teemoja ovat mystiset tapahtumat, jossa tulkitsen vanitas aihetta ja kuoleman tanssia keskiaikaisesta kirkkotaiteesta ammentaen, ja nykyaikaan sijoittaen.Teoksissa käsittelen sitä mitä maailmassamme tapahtuu, uutiset muuttuvat viidakoksi ja turhuuksien rovion yllä lentelevät apokalyptiset ratsastajat

Tekniikasta Teokset ovat tehty monivärimetalligrafiikan menetelmällä, jossa kuva syövytetään 2-3 kuparilevylle joista se painetaan paperille näin muodostaen kuvakokonaisuuden. Tekniikka on haastava, ja aikaa vievä, kaikki vaiheet tehdään käsityönä. Valmiista kuparilaatoista voi vedostaa useita vedoksia, kuitenkin jokainen vedostus on työläs prosessi jonka tekeminen voi kestää useamman tunnin. Teen kaikki metalligrafiikan vedostukseni itse sillä tämä on tärkeä osa luomista ja kaikki vedokset poikkeavat hieman toisistaan. Kuitenkin kuva on minulle tärkein ja katsojan ei tarvitse tietää miten se on tehty. 


Sari Bremer

duetto/t_BremerSari16_beacon.jpg
» Teokset