galleriat.net
Galleria Duetto
POHJONEN, LAURA - ”Milloin me ollaan perillä?”  - Grafiikkaa ja installaatioita

30.3.2016 - 24.4.2016

Olen teoksissani yrittänyt katsella maailmaa ja matkustamista lapsen silmin.

”Milloin me ollaan perillä” on kaikille lasten kanssa matkustaneille tuttu kysymys. Se kuuluu auton takapenkiltä vähänkin pidemmän matkan aikana monta kertaa.

Matkustimme autolla Italiaan Mazzano Romanon residenssiin kahdeksi kuukaudeksi vuoden 2014 lopussa. Mukana oli silloin 6-vuotias poikamme. Piirsin koko residenssimatkan ajan yhdessä poikani kanssa kuvallista matkapäiväkirjaa reissustamme. Nämä matkapäiväkirjan kuvat ovat olleet lähtökohtana tälle näyttelylle. Yhdistän monissa teoksissa lapsen ja aikuisen kuvamaailmaa.

”Milloin me ollaan perillä”, on varmasti kuulunut monta kertaa myös karummissa kulkuvälineissä. Kumiveneissä, rekoissa, konteissa. Myös se on lasten maailmaa. 
 
”Milloin mä olen perillä”, joudun kysymään itseltäni taiteilijana.  Olen työskennellyt taidegraafikkona pian kahdeksantoista vuoden ajan. Näyttely on eräänlainen välitilinpäätös tähän asti tekemästäni työstä. Teos ”Vaeltaja” kuvaa ehkä parhaiten näyttelyn tätä puolta. Se on suuri anorakki, perinteinen vaeltajan asu. Olen ommellut sen kokoon pienistä palasista, jotka ovat osia kaikkien näiden vuosien aikana tekemistäni vedoksista. 

”Milloin me ollaan perillä?” – yksinkertaisuudessaan oikein hyvä kysymys.


Kiitokset Suomen Kulttuurirahaston Uudenmaan rahastolle, Väinö Tannerin säätiölle ja perheelleni. 
duetto/t_PohjonenLaura16_Ilmestys.jpg
» Teokset