galleriat.net
Galleria Duetto
KALLINEN, ULLA-MAIJA - Guassimaalauksia - Luonto, myyttinen kohtaaminen

27.5.2015 - 18.6.2015

Ajatuksia näyttelytöistä

Tämän näyttelyn alkulähteenä on juurien etsiminen värejä pursuavasta, ihmeellisestä luonnosta. - Toisaalta lähestyn maalausten kautta tuntoja ja ristiriitoja, jotka ovat askarruttaneet ihmistä kaukaisista ajoista lähtien. Luotaan muinaisuuden luontoon ja ihmismieleen jättämiä jälkiä. Maisema on tunne-elämys, jossa vanhat myytit ovat aistittavissa. 

Uusien teosten taustalla vaikuttaa matka Irlantiin, erilaisen ilmapiirin kohtaaminen. Vihreä saari herättää kauneudessaan ja omaleimaisuudessaan monenlaisia tuntemuksia. Samalla syntyy vertailukohta pohjoiseen maisemaamme. Irlantiin on jo kaukaisina aikoina levittäytynyt moni-ilmeinen, kelttiläinen kulttuuri. Pohjolassa, samoin kuin Irlannissakin vaikuttivat muinaisina aikoina viikingit.

Muinaisajan maailmankuva ja uskomukset heijastuvat kivipaasien kaiverruksina, monenlaisina koriste- ja tarve-esineinä. Maalauksissani vilahtelee viitteellisiä fragmentteja kaukaisesta menneisyydestä. Aikanaan nuo koristeelliset esineet olivat vallan symboleja.

Maalaus voi olla, kuin ihmisen sielu tai luonnon voimien mittelö - toisaalta riehakasta ja vyöryvää - toisaalta suruja kätkevää. Töissäni tuo energia muuttuu mystiseksi maalaukselliseksi ulottuvuudeksi.

Paimiossa, 28.3.2015
Ulla-Maija Kallinen                                       
Kuvataiteilija 

duetto/t_KallinenUM15_keltaisten.jpg
» Teokset