galleriat.net
Galleria Duetto
VAINIONPÄÄ, ANNIINA - Puupiirroksia yksinolosta, luontokokemuksista ja rauhan etsimisestä

8.1.2015 - 1.2.2015

Teoksissani käsittelen suojaväriä ja piiloutumista sekä suojan etsimistä. Nykyihmisellä, toisin kuin eläimillä luonnossa, suojan etsiminen on erilaista. Me suojaudumme kanssaihmisten katseilta tekeytymällä huomaamattomiksi. Piiloudumme kuulokkeiden ja puhelinten taakse välttääksemme kontaktia. Me emme halua häiritä ketään ja samalla liputamme tahtomattamme välinpitämättömyyden puolesta. Yhteys muihin katoaa ja yksinäisyyden kokemus hallitsee. Onnekkaimmilla meistä on ystäviä, jotka näkevät suojavärin taakse, välittävät ja tulevat lähelle.

Rauha asuu minussa itsessäni. Se asuu paikoissa joihin tunnen kuuluvani ja elämänvalinnoissa joihin olen tyytyväinen. Joskus rauha on kuitenkin kadoksissa ja se täytyy etsiä tai löytää uudelleen, joskus uusista paikoista joista ei ole ennen sitä löytänyt tai paikoista joita ei tiennyt olevan olemassakaan.

Kuten enemmistö muistakin suomalaisista, minäkin palaan metsään hakemaan rauhallisuuden tunnetta ja pakenemaan kiireiseksi kokemaani elämää. Metsä tarjoaa kokemuksen jostakin alkuperäisestä, osin jo unohdetusta tavasta olla osa luontoa. Se on täynnä visuaalisia ärsykkeitä ja toisaalta hiljaisuutta, jota on vaikea löytää muualta. Luonto tarjoaa loppumattoman ideakuvaston värejä, ristiriitoja, sommittelua, tekstuureja ja jännitystä.

'Metsän seinä
on vain vihreä ovi
josta valo ohjaa ystäväänsä.'
Risto Rasa
duetto/t_VainionpaaAnniina15_katketty1.jpeg
» Teokset