galleriat.net
Galleria Duetto
KANANEN, HETA - Hymyilevä valo

20.11.2014 - 20.12.2014

Valo luonnossa on muuttuva, liikkuva ja jo pieninä annoksina rauhoittaa mieleni. Sen antama voima luo toivoa ja innostusta. Vuodenaikojen ja vuorokauden herkät vaihtelut viehättävät minua ja olen halunnut tallentaa ne kuviini.

Kuljen luonnossa kuin lumotussa maassa, jossa tapahtuu koko ajan. Tapahtumat ovat tavallisia arjen tapahtumia, mutta silti jokin pieni vivahde luo tilanteeseen uutta. Eläimet töissäni ovat kohtaamisia. Olen voinut nähdä ne joko vilahduksen omaisesti tai lähes vierestä tarkkailemalla. Tämän näyttelyn pääosaan nousevat sekä jänis, jota olen seurannut hyvin läheltä, että valon muuttuminen aamun hämärästä kirkkaaseen tai tummaan päivään, taittuen illaksi ja yöksi.

Yhdistelen koettuja asioita töihini ehkä palan sieltä toisen täältä, kunnes tavoitan haluamani tunnelman. Taidegrafiikan tekemisessä minua kiehtoo tekemisen tapa nähdä kuva peilikuvan kautta, kuin kurkistaen tulevaan teokseen. Yllätykset kuuluvat asiaan ja tuovat työhöni mukavaa jännitettä. Jätän teoksiini myös oman käden jäljen vedostamisen kautta.

Olen tuonut näyttelyyni valoa myös valoteosten muodossa.

duetto/t_KananenHeta14_hymyileva-valo.jpg
» Teokset