galleriat.net
Galleria Duetto
KROHN, INARI - Hetkien kudos

4.4.2013 - 28.4.2013

Kuvaan teoksissani muutosta ja aikaa.  Haluaisin leikkiä ajatuksella, että maalauksen sisään voisi astua ja siirtyä toiseen aikaan ja paikkaan.  Tutut ympäristöt muuttuvat maalausprosessissa, jossa ne irtaantuvat todellisuudesta.  Ne ovat lähtökohtia maalauksille, jotka käsittelevät valoa ja tilaa.

Grafiikan teoksissa muutokset tapahtuvat luonnon kiertokulussa, vuodenaikojen hitaassa vaihtelussa. Muutamissa teoksissa heijastuu kokemus toisesta paikasta ja kulttuurista. Se merkitsee minulle tietoisuuden laajenemista ja liittymistä historian pitkään jatkumoon.

Olen käyttänyt maalauksissa vanhoja maalaustekniikoita, temperaa ja lasuuriöljyväriä. Joissakin maalauksissa olen käyttänyt meripihkavernissaa, ambraa, joka oli renessanssimaalareiden kaikkein arvostetuin sideaine. Olen omaksumassa itselleni uutta tapaa käyttää öljyväriä maalauksessa. Tekniikka ja ilmaisu liittyvät yhteen.  Käyttämällä vanhoja tekniikoita olen samalla mukana taiteilijoiden ketjussa, joka merkitsee jatkuvaa oppimista.

Myös grafiikassa sovellan vanhoja menetelmiä. Japanilainen vesiväripuupiirros ja viivasyövytys ovat olleet satoja vuosia käytössä. Itselleni ne merkitsevät vapautta löytää värin ja viivan mahdollisuudet yhä uudelleen.

duetto/t_KrohnInari_10.jpg
» Teokset