galleriat.net
Galleria Duetto
KOKKONEN, TAINA - Grafiikkaa

4.5.2012 - 27.5.2012

Luonnon monimuotoisuus on lähellä sydäntäni. Orgaaniset muodot, kasvimaailma, luonnon koko ajan muuttuvat valot ja sävyt kiehtovat mieltäni loputtomasti. Esillä olevat teokset ovat pääsääntöisesti koostuneet muistiini tallentuneiden, minulle merkityksellisten luontohavaintojen ympärille.

Vaikka luonnostelen aiheeni, valmis teos voi olla kaukana alkuperäisestä suunnitelmasta. Se kehittyy vähitellen ja saa kokonaan uuden, odottamattoman muodon työprosessin edetessä. Näin työskenneltäessä lopputulos on aina yllätyksellinen.
 
Teoksissa kuva-aiheet esiintyvät yhteydestään irrotettuina. Usein niiden alkuperä on kadonnut tunnistamattomaksi. Palaset loksahtavat kohdalleen toisinaan vasta teoksia nimettäessä - jokin uutinen tai vaikkapa valokuva saattaa palauttaa kuvan lähtökohdan mieleeni.

Yhdistelen teoksissani grafiikan eri menetelmiä tarkoituksenani luoda monitasoisuuden vaikutelma. Pohjimmaisessa taustan muodostavassa kerroksessa olen useimmiten käyttänyt perinteistä puupiirrosta, jonka päälle yleensä lisään yksityiskohtaisemman kuvakerroksen jollain muulla tekniikalla. Puupiirros tekniikkana on yksinkertainen, mutta hieno. Puun painojälkeä ei voi jäljitellä millään muulla materiaalilla. En työskentele sarjallisesti, vaan teokseni ovat uniikkeja. Näyttelyni teokset ovat syntyneet viimeisen parin vuoden aikana.

Kiitokset Taiteen keskustoimikunnalle näyttelyni tukemisesta.

Taina Kokkonen

duetto/t_KokkonenTaina12_Hehku1.jpg
» Teokset