galleriat.net
Galleria Duetto
ALBRECHT, MAIJA - Pieni kokoelma - Grafiikkaa ja muuta

9.2.2012 - 4.3.2012

Kokoelma voi olla perustana maailman hahmottamiseen, ymmärtämisen alku. Aineiston kerääminen ja järjestäminen jäsentää ja selkeyttää suhdetta ympäröivään kaaokseen.

Maija Albrecht tarjoaa meille näyttelyssään oman henkilökohtaisen pienen kokoelmansa. Luonnontieteellisiin kuvaamistraditioihoin viittaavat työt sivuavat kysymyksiä, jotka liittyvät keräilemiseen ja kokoelman kautta tiedon hankkimiseen.  Albrecht tekee grafiikkaa ja kartuttaa samalla omaa kokoelmaansa. Niukat, mutta yksityiskodissaan runsaat, kuvat kasveista ja linnuista ovat taiteilijan rakkaudentunnustus mustavalkoiselle grafiikalle. Maija Albrecht liittää tässä näyttelyssään kuviensa yhteyteen myös kolmiulotteista aineistoa, jossa toistuu grafiikanlehtien sävyskaala mustasta harmaan kautta valkoiseen.

Pieni kokoelma koskettaa luonnon kuvaamisen vaikeutta. Kuinka luonnon rajatonta monimuotoisuutta on mahdollista pelkistää ja järjestää, täydellisesti köyhdyttämättä sitä? Albrecht on tietoinen ihmisen ja taiteilijan puutteellisuudesta luonnon edessä. Liikkuminen luonnontieteellisen kuvaamistradition lähellä on hänelle keino hahmottaa oma paikkansa ja pieni pala kerrallaan, kuva kuvalta, kartuttaa tietoa luonnosta ja omasta itsestään.

duetto/t_AlbrechtMaija2012_harmaapaiva.jpg
» Teokset