galleriat.net
Galleria Duetto
KEMPAS, LASSE - "Kohti valoa" - maalauksia ja grafiikkaa

12.1.2012 - 5.2.2012

Näyttely esittelee raumalaisen taidemaalarin Lasse Kempaksen (s. 1947) guasseja, akvarelleja ja kivilitografioita  pääosin vuodelta 2011, mutta onpa mukana töitä myös tältä vuodelta. Kempaksen aihepiiri on länsirannikon luonnossa, erityisesti Rauman saaristossa, jonka kalliot ja luodot hän tuntee läpikotaisin koko ikänsä eri vuodenaikoina siellä liikkuneena.Näistä esittävän ja ei-esittävän välimaastossa liikkuvista maalauksistaan hänet tunnetaan laajalti myös ulkomailla.

Lasse Kempas tuntee saaristonsa kalliot ja lammet läpikotaisin; niiden muodot ovat syöpyneet syvälle taiteilijan muistiin ja sivellintä pitelevän käden liikeratoihin.Hän palaa samoille paikoille yhä uudelleen kuvaamaan vuodenaikojen vaihtumista, jäätymistä, sulamista, kevään viherrystä ja kesän hehkua. Kempas kuvaa maiseman useimmiten detaljina, jossa pääosassa on yksi hallitseva muoto, railo, kallionhalkeama, rantaviiva tai sulavan lumen muodostama noro. Taiteilija toteaa teostensa olevan "abstraktin ja esittävän välimaastossa liikkuvia sielunmaisemia, jotka toivottavasti herättävät katsojissa väläyksenomaisen mielikuvan tai muiston koetusta luonnontunteesta".

Aivan uutta on Kempaksen kultakausi

Vieraillessaan Hongkongissa v. 2006, Kempas oli ostanut sikäläisestä taiteilijatarvikeliikkeestä lehtikultaa, joka oli kuitenkin toistaiseksi jäänyt käyttä-mättä. Nyt, kun aika oli kypsynyt, hän sai inspiraation ja tuunasi vanhoja töitään ts. lisäsi niihin lehtikultaa, jolloin ne saivat aivan uuden ilmeen ja sisällön. Mielenmaisemasta on menty vielä syvemmälle- hengenmaisemaan.

New York
Kempas on esiintynyt töillään yli 250:ssa erilaisessa näyttelyssä, joista noin puolet on ollut ulkomailla eri puolilla maailmaa. Marraskuussa. 2011 hän oli yksi Broadway Galleryn kuukauden taiteilijoista New Yorkissa ohjelmassa " Artists from America and Abroad "

Suomen edustusnäyttely Dominikaanisessa tasavallassa 2012.

Tammikuun 18. avautuu Dominikaanisessa tasavallassa, Santo Domingossa, Museo Casas Realesissa Lasse Kempaksen näyttely ( 21 työtä) ja on avoinna 31.1.2012 asti. Näyttely on järjestetty yhteistyössä Ulkoasiainministeriön ja Suomen Dominikaanisen tasavallan kunniakonsulaatin toimesta. Sen avaa Suomen Karibian maiden suurlähettiläs Mikko Pyhälä ja tervehdyksen näyttelylle esittävät tasavallan presidentti Tarja Halonen sekä kultturiministeri Paavo  Arhinmäki.

duetto/t_KempasLasse2012_Aavistus-ke.jpg
» Teokset