galleriat.net
Galleria Duetto
HYRSKE, HANNU -

18.8.2011 - 11.9.2011

Työskentelyni lähtee liikkeelle muistumista ­ ennen muuta visuaalisista. Valokuvaan ja piirrän päivittäin, tallennan muistikirjaani niin arjen kuin harvinaisemmatkin hetket.

Hauskat, haikeat ja oudot sattumukset siirtyvät usein graafiikkaan. Siveltimen liikkeellepaneva voima voi olla varjo, kuollut puu, hiekka, maaliläikkä katukivessä tai harvinainen väri rekan kyljessä. Joskus innostajana on pohjaksi sopiva pellavapala tai kiinnostava kehyslöytö.

Aloittaessani en vielä tiedä mihin tarkalleen pyrin – paitsi tekemään maalauksen. Pohjamateriaali, muoto, ensimmäinen väri ja viiva luovat kankaalle tilanteen. Jatko on ratkaisun etsimistä. Se löytyy tai ei, työstäen tai yllättäen. Värien ja muotojen suhteet ratkaisevat, työ on valmis kun siltä tuntuu. Ensi-idea voi olla tallella, mutta yhtä hyvin kivi saattaa mukautua siestaksi tai mielenosoitus vihaisiksi väreiksi.

Ateljeessani on aina kymmeniä keskeneräisiä töitä esillä, kun ajatus harhautuu, vaihdan herkästi yhdestä toiseen ja kolmanteen, temperasta öljyyn, savesta puuhun, etsauksesta kuivaneulaan. Ja siinä välillä kehystän, piirrän, pohjustan …

Perinteiseen ja moderniin materiaalituntemukseen perustuen käytän usein monia eri tekniikoita yhdessä työssä, esim. akvarellia ja akryyliä tai öljylasuuria temperan päällä.


Galleria Dueton näyttelyyn valitut työt ovat läpileikkaus vuosilta 2008–2011, maalaukset pääosin öljyä, akryyliä ja temperaa, grafiikat etsauksia, kuivaneulaa ja akvatintaa.

duetto/t_HyrskeHannu2011_aamu.jpg
» Teokset