galleriat.net
Galleria Duetto
RINGBOM, VERONIKA - "Glöd" - "Hehkuvaa"

15.9.2010 - 10.10.2010

Minua kiehtoo salaiset  tunteet ja hämärät ajatukset, asiat jotka kytevät pinnan alla eivätkä aina tule esille. Jokin hehkuu muttei koskaan pala roihuten.
 
Ideoita aiheisiin olen saanut sellaisista hetkistä kun jokin alitajunnassa löytää muotonsa ja muuttuu kuvaksi. Joskus kuva lähtee syntymään tahrasta tai naarmuista ja epätasaisuuksista, jotka ovat jo valmiina painolaatassa. Myös kasvien mielikuvitukselliset nimet ja muistot eri tuoksuista ovat antaneet minulle kuva-aiheita. Tässä näyttelyssä ei nähdä kuitenkaan kuvia kasveista, vaan olen inspiroitunut ainoastaan niiden kauniista nimistä, "Blodrot", "Vattenblink", "Sminkrot", "Efedra", "Kalmus", muutamia mainitakseni! Pulmallista on kääntää kasvien nimet suomeksi, koska nimenomaan ruotsinkieliset nimet ovat mielestäni poeettisia ja mystisiä. Joidenkin kohdalla suomenkielinen käännös kuitenkin toimii, "Vattenblink" on "Vesisulka" ja "Sminkrot" on "Rusojuuri".
 
Jokaista vedosta kohden olen käyttänyt vain yhtä painolaattaa ja vedostanut kerran. Näin värit sekoittuvat kauniisti keskenään ja jälki on täyteläisen maalauksellinen tai kevyen akvarellimainen.
 
Näyttelyn teokset ovat vuosilta 2008-2010. Tekniikka on kuivaneula ja painolaatat ovat offsetpeltiä. Joissakin painolaatoissa olen maalannut gessolla tai venelakalla saadakseni pintaan struktuuria. Tämä tekniikka on eräänlainen kollagrafia.

------------------------

Jag är fascinerad av sådant som s.a.s. pyr under ytan, dunkla tankar och hemliga känslor som inte alltid får utlopp. Något glöder men slår inte upp i lågor.

Mina bildideér har jag fått från  ögonblick då något från det undermedvetna tar form och blir till en bild. Ibland formas bilden från någon fläck eller repor och ojämnheter som färdigt finns på tryckplåten.

Även växters fantasieggande namn  och olika doftförnimmelser har inspirerat mig. Här har jag inte avbildat växterna såsom de ser ut i verkligheten utan enbart inspirerats av de vackra namnen, " Blodrot", "Vattenblink", Sminkrot", "Efedra", "Kalmus" är några exempel.

För varje avdrag använder jag endast en tryckplåt och en tryckomgång. På så sätt flyter färgerna ihop och resultatet blir mustigt måleriskt eller påmminner om akvarell.

Utställningens arbeten är gjorda 2008-2010. Tekniken är torrnål och collografi. Tryckplåtarna är offsetplåt.

Endel tryckplåtar målar jag med gesso eller båtlack föratt skapa olika strukturer. Den tekniken är en sorts collografi.

Veronika Ringbom

duetto/t_RingbomVeronika2010_blodrot.jpg
» Teokset