galleriat.net
Taidesalonki - Konstsalongen
HANNA WESTERBERG, INKA NIEMINEN, LOTTA MÄÄTTÄNEN, MARJA NURMINEN -

27.3.2010 - 21.4.2010

Lehdistötiedote

Ognuno sta solo sul cuor della terra – näyttely Taidesalongissa 27.3.-21.4. 2010

Näyttelymme nimeksi olemme valinneet säkeen Salvatore Quasimodon runosta Ed è subito sera. Nimi on suomeksi: Jokainen yksinään maan sydämellä. Neljä erilaista taiteilijaa kohtaavat Taidesalongissa.

Inka Nieminen:
Kuten aina, eläimen ja ihmisen rajapintojen tutkiminen kiehtoo minua. Mistä ihminen alkaa, mihin eläin loppuu, tällä rajalla töitteni on tarkoitus kulkea.
Me, ihmiset, kannamme muassamme vuosimiljoonien mittaista olemassaolon iloa ja taakkaa. Henki ja ruumis, eläin ja jumalat kohtaavat jokaisessa olennossa.
Tämän teeman johdattamana olen luonut risteytyksiä, olioita ja olentoja, jotka eläimellisen ja inhimillisen, normaalin ja epänormaalin välisessä jännitteisyydessään kiehtovat minua.

Lotta Määttänen:
Lukiessani pojalleni Roald Dahlin satua Jaakko ja jättipersikka kiinnyin kastematoon, koska se närkästyi tuhatjalkaisen ajatuksesta, että liikkuisi ryömimällä, - Minä liu’un!
Kastemato ei jättänyt minua rauhaan, joten nyt oli sen aika. Edelliseen näyttelyyni “Sydänsuru ja rakkaus” Galleria Aarnissa olin tehnyt itkevän kanttarellin. Toisessa tuolissa loikoilee nyt kastemato, rennon selkärangattomasti.

Marja Nurminen:
Oletko joskus halunnut paeta nykyistä elämäntilannettasi? Minä olen. Silloin aloitin uuden elämän toisessa maassa. Ei se niin ihmeellistä ollut. Oli vain lähdettävä. Minusta ei tullut toisenlaista. Näin samoja asioita. Samanlaiset asiat kiinnostivat minua. Ero oli se, että loin itselleni ja ajatuksilleni  aikataskun. Parasta oli se, että uusi elämä jatkui.

Hanna Westerberg:
Nyt esille tulevat teokseni muodostavat eräänlaisen kasvutarinan. Toinen teospari kuvaa keskeisperspektiivin kautta käytävää. Se on toteutettu (entisessä) Lapinlahden sairaalassa. Viivojen ja pintojen toisiensa lomitse risteilevä kudelma on rinnastunut muistin ja mielen monikerroksellisuuteen.
Toinen teoskokonaisuus kuvaa nuorta tyttöä nousemassa kylpyammeesta. Tämä kuvasarja kertoo fyysisyydestä ja dissosiaatiosta, eräänlaisen itsestä irtautumisen kokemuksena. Näitä kuvia toteuttaessani olen pohtinut elokuvallista ajatusta liikkeestä, välähdyksenomaisina hetkinä.

Tervetuloa!
taidesalonki/t_maattanen_lotta_2010_itkeva_kantarelli.jpg
» Teokset