galleriat.net
Galleria Duetto
MIETTINEN, SIRPA - maalauksia

3.12.2009 - 20.12.2009

Maalatessani pyrin luomaan kokonaisuuksia missä yksityiskohdilla on valtavasti merkitystä. Pyrin tilaan, jossa ajatus vie kättä, jokin selittämätön osa astuu esiin ja alkaa ohjata maalaamistani. Se on mystinen kokemus, siinä tilassa ihminen on samaan aikaan hyvin persoonaton ja hyvin yksilö.

Galleria Duetossa esillä olevat työni ovat syntyneet Tansaniassa oleskeluni jälkeen, ja olen antanut niille nimeksi Hyönteissarja ja Aineita. Oleskelin perheeni kanssa reilut kaksi kuukautta Tansaniassa loppuvuodesta 2008. Pääpaikkamme oli Itete, pieni vuoristokylä, tiettömien taipaleiden takana viidakossa, Livingstone vuoristossa, Mosambiqin, Malawin ja Tansanian rajalla. Kävimme myös safareilla Serengetin, Tarangiren ja Norongoron Masai-heimon alueilla sekä Sanzibarilla. Mielenkiintoista on, että Afrikan runsaasta eläimistöstä vain hyönteiset ja perhoset ovat päätyneet maalauksiini. Lake Manyaran  viidakko - tuttu paikka vanhoista Tarzan-filmeistä - alueen kukkien ja hyönteisten runsaus kiehtoivat aistikkuudellaan. Hyönteissarjan teokset olenkin nimennyt sikäläisten paikan nimien mukaan.

Maalauksieni lähtökohtana on tehdä näkyväksi aineettomien ja aineellisten materiaalien olemusta. Niissä liikutaan kovan, pehmeän, ikuisen ja hetkellisyyden rajamaastossa. Olen tehnyt paljon myös ympäristötaideteoksia. Mm. Kuopion saaristokaupungin SAGA 3 kilpailussa 2009 sain 1.palkinnon.

Sirpa Miettinen

duetto/t_MiettinenSirpa_helmet.jpg
» Teokset