galleriat.net
Galleria Duetto
KRIJGSMAN, WILLEM - Veistoksia

5.11.2009 - 29.11.2009

Tämä on ensimmäinen yksityisnäyttelyni, jossa on esillä elkästään veistoksia. Kuvataiteilijana olen kuljettanut aina mukanani myös kiinnostuksen kuvanveistoon, mm. 1990-luvulla tein vanhoista esineistä, hujätyistä leluista yms. "roinasta" pienoisveistoksia. Viimeiset 16 vuotta taiteellisen työni painopiste on kuitenkin ollut värikynämaalauksessa.
 
Savi on minulle tavallaan uusi materiaali, vaikka muistankin jo lapsena koulussa leikkineeni sillä. Savellahan materiaalina on myös terapeuttisia ominaisuuksia ja minussakin se on vapauttanut mielikuvia, niihin sitoutunutta energiaa ja nostanut esiin poikamaista iloa! Saviveistoksia tehdessäni minulle on avautunut uusi taiteellinen ilmaisutapa ja tunne, että saven kautta etsin oman taiteeni ydintä.
 
Nyt esillä olevat saviveistokset ovat vuosilta 2005-2009. Ne ovat yksinkertaisia, figuratiivisia, ilman mallia muotoiltuja muotokuvia. Kasvoja, korkeita reliefejä tai pieniä ihmishahmoja. Olen antanut kokoelmalle nimen: "Kaikuja sisäisestä galleriastani". Työt ovat syntyneet alkuvaiheessaan hyvin spontaanisti, myöhemmin yhä tietoisemmin työstettyinä.
 
Pyrin ilmaisemaan veistoksissani ihmisen sisäistä, usein unenomaista tunnemaailmaa. Yritän saada teoksiini niin vahvan ilmaisumuodon että katsoja löytäisi niihin henkilökohtaisen suhteen ja merkityksen, joten teokset eivät kaipaa erillisiä nimiä. Veistosten materiaalina käytän itsekovettuvaa savea. Osa teoksista on patinoitu.
 
Olen itse paikalla galleriassa lauantaina ja sunnuntaina 14. - 15.11.09 klo 12-16. Tervetuloa!
 
Willem Krijgsman
duetto/t_krijgsmanw_01.jpg
» Teokset