galleriat.net
Galleria Duetto
NEUVONEN, KIRSI - Grafiikkaa

1.4.2009 - 26.4.2009

Taidegraafikko Kirsi Neuvonen esittelee uusinta tuotantoaan usean näyttelyn sarjassa, jonka yhteinen nimittäjä on Maaginen mittauspiste.  Pisteistä ensimmäinen aukeaa yleisölle Galleria Duetossa Helsingissä huhtikuun alussa.

Galleria Dueton Maagisessa mittauspisteessä on esillä kolmisenkymmentä värillistä, tänä ja viime vuonna valmistunutta grafiikanvedosta, joilla kaikilla on vähintään yksi tarina kerrottavanaan. Ne on toteutettu metalligrafiikan menetelmillä, etsaus-akvatinta-kopiosyövytys-pehmeäpohja tekniikoilla. Aiheet käsittelevät nykyfantasiaa, muistoalbumin sivuja, runollisia hetkiä tai vaikkapa muuntogeenisiä kasveja.

Uusiin teoksiin voi tutustua myös osoitteessa www.totuusvaitehtävä.fi. Sivusto toimii interaktiivisena näyttelykirjana, jonne vierailijat halutessaan voivat käydä kirjoittamassa teosten herättämistä ajatuksista ja tuntemuksista. He voivat jatkaa tarinaa siitä mihin taiteilija on lopettanut nimetessään teoksen.

 – Sivusto elää ja kasvaa näyttelyiden rinnalla kirjoittajien aktiivisuuden mukaan. Kävijät voivat myös mitata tarinoiden lumovoimaa kukin omalla kohdallaan ja vaikka leikillisesti pisteyttää oman  suosikkitarinansa, Kirsi Neuvonen ideoi.

Hän haluaa uudella sivustolla jatkaa ja syventää Jyväskylän Pajagalleriassaan virinnyttä vuoropuhelua hänen tuotannostaan kiinnostuneiden kanssa. – Kanssakäyminen ja tarinoiden kerääminen tuottaa iloa minulle, ja sitä toivon myös katsojille. Toisin kuin Lönnrotin, minun ei tarvitse kulkea talosta taloon, vaan tarinoiden keruu tapahtuu kaapelia pitkin, Neuvonen sanoo.

Kaikkien Maaginen mittauspiste1. -näyttelyyn liittyvien tarinoiden ja yhteystietojensa jättäneiden kirjoittajien kesken arvotaan yksi näyttelyn teoksista.

duetto/t_NeuvonenKirsi_01.jpg
» Teokset