galleriat.net
Galleria Duetto
BLICK, ESA - Maalauksia

8.10.2008 - 2.11.2008

Esa Blick syntyi Joensuussa vuonna 1958, mutta monista hänen teoksistaan huokuu niin vahva muinaisten maailmojen henki, että ne tuntuvat syntyneen vuosituhansia ennen tekijäänsä. Silti niiden puhuttelevasta merkkikielestä voi erottaa myös humoristisia viitteitä nykyisen elämänmenomme arkisiin asioihin. 

Teokset avautuvat katsojalle ensin hetkessä kokien, sitten merkki merkiltä lukien. Niihin projisioituu ajan pituus, meren syvyys ja kaukaisten aurinkokuntien arvoitukset. Silti ne eivät ole hiukkaakaan vaikeita, vaan palkitsevat yleisönsä yhä uudelleen vaistonvaraisella löytämisen ilolla, kuin tulkitsisi viestejä kadonneesta kulttuurista tai tunnistaisi kaivatun ystävän tungoksessa.

Taidemaalarina Blick on tarinankertoja, jota on verrattu jopa Mika Waltariin. Ihmisenä hän on pilke silmässä maailmaa tarkkaileva oman tiensä kulkija, jolla on tapana aika ajoin vetäytyä Pohjois-Karjalaan kalastamaan ja upottaa turhat kiireet Pielisen aaltoihin.

Vastikään 50 täyttänyt Blick asuu ja työskentelee Lahdessa jatkaen itse kehitetyn tekniikkansa hiomista sekä vallatonta historian vihjeiden ja elämän merkkien muistiin kirjaamista. Kolmiulotteisen pinnan mahdollistavalla hiekan, akryylin ja väripigmentin seoksella voi kertoa yhtä hyvin suuria, koko seinän kokoisia, eeppisiä tarinoita kuin pieniä, visuaalisesti yhteen riimiteltyjä ajatelmia.

duetto/t_BlickEsa_loru2.jpg
» Teokset