galleriat.net
Pyykkönen Pekka
THE POWER OF NATURE - AND HARMONY - THE POWER OF NATURE - AND HARMONY

1.1.2007 - 30.9.2007

Olen opiskelemassa tällä hetkellä Pietarin Taideakatemian (I. E. Repin Institut)  maalauskoulutuksessa Kymilinnassa.

Maalaukseni ovat  värikkäitä puoliabstrakteja mielenmaisemia - merta, Lappia ja unenomaisia puutarhamaisemia.

Olen miettinyt paljon sitä, miksi Lapin taiteilijoiden työt ovat yleensä erittäin värikkäitä. Olen päätynyt siihen lopputulokseen, että syynä taulujen värikkyyteen täytyy olla se, että yleensä Lapissa luonto on erittäin väritöntä - talvella valkoista ja muulloin muuten vain karun väritöntä. Mutta sitten saapuu syksy ja ruskan tuoma väriloisto.. .Se ei voi olla vaikuttamatta syvälle taiteilijan sieluun, jolle värit muutenkin ovat tärkeitä. Ja seurauksena tästä syntyvät värikkäät maalaukset.

Olen asunut suurimman osan elämästäni eteläisessä Lapissa ja tätä ennen Kainuussa - Kuusamon eteläpuolella. Tämä näkyy maalauksissani. Pohjoisen luonnon mahtavuus - ja yksinkertaisuus ovat vaikuttaneet mielenmaisemiini.

Samaa mahtavuutta kuin Lapin luonossa on myös meressä - ja taivaassa. Nyt Helsingissä 7 vuotta asuneena olen  maalannut usein maalauksia näistäkin..

Käytän maalauksissani yleensä paljon maalia, sillä maalauksen pintastruktuuri on minulle tärkeä. Tauluihini pyrin saamaan elävän ja kiinnostavan näköisen pinnan, jota voi tarkastella lähempääkin..

pyypek/t_PP_Autereinen%20aamu_2007_601.jpg
» Teokset