galleriat.net
Galleria Duetto
INARI KROHN - Maalauksia ja grafiikkaa

7.11.2007 - 2.12.2007

TARINOITA ELÄMÄN KIRJASTA

Katseeni kohdistuu elämään ympärilläni, kaikkeen mitä näen ja koen. Havainto muuttuu tulkinnaksi ja saa merkityksiä, joita en työprosessin aikana itse tajua.

Merkitykset asettuvat paikoilleen kun työt ovat irtaantuneet tekijästä. Välitön havainto kuljettaa minua, käsi ja silmä työskentelevät yhdessä ja ammentavat näkyvän kautta alitajunnasta. Väri ja valo ovat loputtoman kiehtovia, samoin tapahtumat luonnossa. Metsä on pyhä paikka, jonne palaan lapsuuden polkuja pitkin, lintu viitoittaa pitkää vaellustaan evoluution matkalla.

Maalaaminen ja grafiikan teko ovat minulle saman prosessin osia. Työskentelen yhtä aikaa molempien välineiden parissa. Yhdistän maalauksissa akvarellia ja temperaa. Teen itse värit pigmenteistä. Grafiikassa yhdistän vesiväripuupiirrosta syväpainoon. Käytän käsintehtyjä papereita, osin itse tehtyjä. Haluan tuntea tehdessäni käsintekemisen onnen, kokea, miten asiat hitaasti kehkeytyvät, aste asteelta , minun voimatta nopeuttaa niitä. Haluan olla hidas, haluan rakentaa maalaukset ja vedokset ajatuksella, odottaen, että oikea väri, oikea muoto löytyy.

Näyttelyssä on esillä maalauksia ja grafiikkaa viime ja tältä vuodelta. Maalauksissa käsittelen usein sisätilaa, valoa, heijastusta. Maalaukset ovat pieniä kertomuksia. Näennäisen hiljaisessa tilassa tapahtuu paljon. Esineet puhuvat salattua kieltään kuten Andersenin tarinoissa. Kaikki on elävää. Metsä ja puut ovat maalauksissa ja grafiikassa jatkuvasti tärkeitä. Puun kasvussa näen elämän jatkuvuuden, luonnon suuren kierron, jossa jokainen meistä on osallisena.

Näyttelyssä on myös kaksi grafiikan teosta - Kasveja elämän kirjasta ja Kaipaus, vuorten tuolla puolen - jotka paperintekijä ja kirjansitoja Erja Huovila on saattanut taitekirjan ja japanilaisen sermin muotoon.

Hän on käyttänyt töissä perinteistä japanilaista tekniikkaa. Kolmiulotteiset ja kaksipuoliset teokset antavat grafiikalle lisäulottuvuutta.

Elämän kirjaa lukiessa kasvit, eläimet ja ihmiset ovat yhtä.

Inari Krohn

duetto/t_Krohn_inari_buddha.jpg
» Teokset