CV
TEOKSET

"VIIDELTÄ"
Pekka Halosen akatemiasta valmistuneita nuoria taiteilijoita
31.5. - 18.6.2000

Anna Ikonen:
Maalaukseni ovat tunnekuvia omasta ja ympäröivästä maailmasta, sukelluksia pinnan alle ja ajatuksiin. Niissä on rakastamiani värejä, niillä luomiani tiloja sekä valoisuutta. On mielenkiintoista koota kuva osista ja nähdä sen rakentuvan pinnalle.
Maalauksissani on herkkiä kerrostettuja kohtia sekä voimakkaita siveltimen vetoja ja väripintoja. Pintaa luon myös viivoilla. Eri materiaalit ovat minulle tärkeitä. Yhdistän niitä maalauksissani kollaasinomaisesti; liitua, hiiltä, tussia ja jopa kangastilkkuja.
Poimin aiheita, joille itse herkistyn ja toivon töitteni tunnelman saavuttavan myös katsojan.

Laura Pakarinen:
Tavoittelen teoksissani ekspressiivistä jälkeä ja otetta. Työstämäni aiheet ovat otteita naisen elämästä, eräänlaisia naisen kuvia. Peilaan niissä omia tunteitani ja naisena olemisen ihanuutta ja kurjuutta.
Käytän öljyvärejä, koska mielestäni ne antavat parhaat mahdollisuudet toivomani jäljen saavuttamiseksi. Minua kiehtoo erityisesti mahdollisuus työstää loputtomasti, kokeilla, erehtyä ja vihdoin onnistua. Maalauspohjan kanssa voi näin keskustella suoremmin.
Toivon töitteni koskettavan katsojaa siten, että he löytäisivät niistä jotakin omalle elämälleen tuttua.

Leena Saarisalo:
Luonto näyttää karulta Sonoran erämaassa Kaliforniassa. Tarkemmin katsoen löytää maiseman monet kerrokset. Ihmisen jälki erämaassa on jo muuttunut osaksi luontoa ja sen ohi saattaa kulkea helposti huomaamattaan. Jalkojensa juuresta voi löytää lähes tuhat vuotta vanhan ruukunsirpaleen, viereisen kallion kyljessä kätensä voi sovittaa muinaisen intiaanin kaivertamaan kädenjälkeen. Kallioiden pinta on täynnä merkkejä, viestejä ihmiseltä toiselle. Yhteyden tunne sekä luontoon että menneisyyteen on voimakas.
Kohtaan yhteyden tunteen myös Ostia Antican kujilla, antiikin Rooman hyvin säilyneessä satamakaupungissa. Täälläkin on merkkejä, merkillisiä ja merkityksellisiä: patsaan katse, maalaus seinässä, kirjoitus lattiassa. Olen yhtäaikaa lähellä ja kaukana.
Alitajuntani työstää kokemiani asioita, yhdistelee ja muokkaa. Kirjoitan aiheita muistiin ja joistakin teen luonnoksia. Näyttelytyöni olen toteuttanut piirtäen sekä akryyli- ja öljyväreillä maalaten.

Sanna Saastamoinen:
Maalaukseni ovat ajatusjonojen alkuja. Olen maalannut mieleeni tulleita tarinoita, jotka alkavat päässäni, jatkuvat kuullotuksin, viivoin ja siveltimen vedoin kankaalle, ja päättyvät katsojan mielessä. Pyrin jättämään kuvani avoimiksi kuin elokuvan, jolle katsoja voi päättää itselleen sopivan lopun. Tavoitteenani on herättää ajatuksia ja kiihottaa katsojan mielikuvitusta. Öljyväri ja tempera ovat minun tekniikkani. Yhdistelen niitä soveltamalla vanhojen mestareiden oppeja saadakseni aikaan toivomani pintavaikutelman. Työskenteleminen on minulle nautintoa ja oman olemukseni toteuttamista.

Anna-Marja Valtonen:
Tähän näyttelyyn maalaamani työt ovat symbolisia tulkintoja sisäisestä maailmastani, tunnetiloista ja ajatuksista. Ne ovat pieniä palasia eletystä elämästä, ajatus tai muisto kankaalle maalattuna. Yleensä kuvani syntyvät siten, että alan etsiä minua koskettaneelle asialle visuaalista muotoa. Joskus lähtökohtana voi olla vain jokin mieleeni tullut muoto ja väri, jolle vasta työn edistyessä alan hakea selitystä.
Olen maalannut teokseni öljyväreillä, koska tekniikka on minulle mieluinen sen suomien lukuisten variaatiomahdollisuuksien vuoksi. Pyrin saamaan maalauksiini erilaista maalausjälkeä, keveitä lasyyreja ja vastapainoksi paksuja impastoja. Haluan välittää maalaamisen iloa myös katsojalle.