CV
teokset

KIMMO OJANIEMI

5.9.-30.9.2001

Kimmo Ojaniemi (s.1957) on turkulainen kuvataiteilija, maalari ja "esteettistä insinööritaidetta" tekevä veistäjä. Hän on pitänyt vuodesta 1985 lähtien yli 20 yksityisnäyttelyä ja osallistunut lukuisiin ryhmä- ja yksityisnäyttelyihin niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Hänen teoksiaan on monissa merkittävissä museoiden, laitosten, säätiöiden ja yksityisten keräilijöiden taidekokoelmissa. Turkuun hän on toteuttanut kaksi kaupungin ympäristötaidehankkeeseen sisältyvää teosta: Tiedon pyramidi 1996 ja Gaian silmä 1998, Huittisiin teoksen Toinen hirvi 2000.

Ojaniemen laajasta taiteellisesta tuotannosta muistetaan parhaiten koneet, jotka "eivät tuota mitään, mutta johdattavat ajatukset taidehistoriaan. Sama koskee hänen maalauksiaan, jotka tuntuvat sisältävän mystisiä ja ääneen lausumattomia tarkoituksia.
Ojaniemi on kuin hullu tiedemies tornissaan kaikkine kokeineen, mutta hänellä on hallussaan myös syvempi totuus. Taiteilija on herkeämätön totuuden puhuja, renessanssi-ihminen, joka kamppailee ortodoksisuutta ja olemassa olevia käsityksiä vastaan.
Vaikka Ojaniemi kolkuttelee rajoja, hämmentää ja viihdyttää, sisältävät hänen teoksensa selviä piirteitä taiteen klassisista kauneusihanteista." (Sitaatit Johan Strömin kritiikistä Helsingborgs Dagbladetissa 8.11.2000)

MEKAANISIA VEISTOKSIA JA PUULLE MAALATTUJA TAULUJA - mielenkiintoinen yhtälö vai mitä? Tervetuloa toteamaan kuinka se on toteutettu.

Kimmo Ojaniemen teoksiin voit myös tutustua taiteilijan erinomaisilla nettisivuilla osoitteessa www.ojaniemi.com.galleria Bronda