CV
teokset

TIINA KIVINEN
Grafiikkaa
26.11.-21.12.2003

Tiina Kivinen on taidegraafiikko, joka työskentelee metalligrafiikan keinoin. Näistä tärkeimmäksi voi nostaa mezzotinton joka mahdollistaa täysin mustan jäljen. Nämä samettisen salaperäiset mustat muodot ovat avainasemassa näyttelyn töissä. Kuvan teko mezzotintotekniikalla on erittäin hidasta ja sen käytön voi ajatella pienenä kapinana tämän ajan kiirettä vastaan.

Kivisen grafiikka on luontoaiheista, mutta äärimmäisen pelkistettyä. Se on kuin mietiskelyä. Toisaalla maalaukselliset nopeat vedot, toisaalla hitaan harkitut, meditatiiviset selkeät viivat sekä näiden keskenään luoma mielenkiintoinen jännite.

Kivisen grafiikan voima on sen niukkuudessa ja läikähtävässä valossa jossa maisemat kylpevät. Teosten hiljaisuuden ei kuitenkaan tarvitse olla surullista vaan ennemmin hiljaisuudesta löytyy tasapaino ja mielenrauha, positiivisuus ja ilo yksinkertaisesta kauneudesta joka on jatkuvasti löydettävissä ihan läheltä. Pilke silmäkulmassa.

Tiina Kivisen töitä on ollut esillä 90-luvun alusta lähtien kotimaisissa ja kansainvälisissä yhteisnäyttelyissä, joista viimeisimmät ovat olleet Grafinnova 2002 kansainvälinen grafiikan näyttely Pohjanmaan museossa Vaasassa sekä Pyhäniemen Kartanon kesänäyttely 2003. Näyttely on Tiina Kivisen toinen yksityisnäyttely galleria Brondassa.

Taiteilijaa on tukenut näyttelyn teossa Suomen kultturirahasto.galleria Bronda