CV
teokset

TIINA KIVINEN
Grafiikkaa
9.1.- 3.2.2002

Tiina Kivinen on taidegraafiikko, joka työskentelee metalligrafiikan keinoin. Näistä tärkeimmäksi voi nostaa mezzotinton joka mahdollistaa täysin mustan jäljen. Nämä samettisen salaperäiset mustat muodot ovat avainasemassa näyttelyn töissä. Kuvan teko mezzotintotekniikalla on erittäin hidasta ja sen käytön voi ajatella pienenä kapinana tämän ajan kiirettä vastaan.

” Olemme sivustakatsojia. Kallio oli ennen meitä ja tulee olemaan myös meidän jälkeemme. Itsestäänselvyys luonto ja sen meille antama voima ei kuitenkaan ole. Huoli luonnonvarojen vähenemisestä on läsnä, ihmisen reviirit pienenevät, liika kiire leimaa tätä aikaa. Kuvistani löytyy luontoaiheita kuten kiveä, kalliota, puita, vettä. Näkemäni olen pelkistänyt jopa lähelle ei esittävää kuvaa.”

Tiina Kivisen töitä on ollut esillä 90-luvun alusta lähtien kotimaisissa ja kansainvälisissä yhteisnäyttelyissä, joista viimeisimmät ovat olleet Suomen kuvataidejärjestöjen liitto r.y:n 62. vuosinäyttely, Joensuun taidemuseo 2000 ja International print Triennal Cracow, puola 2000. Viimeisin yksityisnäyttely oli Kouvolan taidemuseossa loppuvuodesta 2001.

Tervetuloa avajaisiin keskiviikkona 9.1.galleria Bronda