OUTI KIRVES
puupiirroksia
3.10.- 28.10.2000

Puupiirros, taidegrafiikan tekniikoista vanhin on näennäisestä yksinkertaisuudestaan huolimatta joustava ja monipuolinen menetelmä. Puu painolaattana antaa teokselle oman pintatekstuurinsa ja materiaalinsa lämmön. Piirrosjälki voi vaihdella jykevän monumentaalisesta herkän lyyriseen. Ilmaisu voi olla yhtä aikaa maalauksellista ja graafista.

"Teosten näyttämö on luonto, sen tapahtumat. Tarkoitukseni ei kuitenkaan ole kuvata luontoa tai sen ilmiöitä sellaisenaan, vaan niiden kautta yleisempiä merkityksiä. Olemassaolomme metafyysisyyttä ja mysteeriä. Vedoksissani yritän kuvata hiljaisuutta, aikaa, ihmisen ja luonnon kiertokulkua, kasvua ja kuolemaa. Näitä teemoja haluan hipaista kuvillani."

Outi Kirves on syntynyt Turussa 1960 ja asuu ja työskentelee Asikkalassa. Hänet valittiin Vuoden nuoreksi taiteilijaksi 1988 ja värikkäät vedokset täyttivät Tampereen Taidemuseon. Hänen teoksiaan on nähty Skotlannissa, Ruotsissa, Saksassa, Norjassa, Jugoslaviassa, Moskovassa, Nicaraguassa, Slovakiassa ja Japanissa.