teokset
teokset

Eliisa Isoniemi
Grafiikkaa
3.1. - 26.1.2003

Eliisa Isoniemi on opiskellut Helsingin yliopiston piirustuslaitoksella ja Taideteollisen korkeakoulun keramiikan ja lasitaiteen osastolla sekä Kuvataideakatemian grafiikan osastolla. Hän valmistui taiteiden maisteriksi vuonna 1994. Brondalla hän esittäytyy nyt ensimmäistä kertaa.

Eliisa Isoniemen teokset ovat monotypioita, uniikkeja grafiikanlehtiä, jotka syntyvät painamalla maalinen levy paperille. Lähtökohtana teoksiinsa Isoniemi käyttää sattumanvaraisia läiskiä jotka toimivat syntyvän kuvan aihioina. Läiskää tarkastelemalla ja työstämällä hän loihtii esiin valmiin kuvan luoden näin sattumasta ilmaisun omalle tietoiselle ja harkitulle päämäärälleen niin muodon kuin sisällön suhteen.

Näissä kuvissaan taiteilija tarkastelee ja kuvaa tunteita, usein vaikeita ja negatiivisiakin, hienovaraisesti ja punnitusti. Syvällisistä aiheista huolimatta hänen taiteensa ei ole synkkää tai ahdistavaa. Siinä on kepeyttä ja iloa, irtonaisuutta, huumoria ja hilpeyttä. Brondan näyttelyn teemoja ovat useiden tunteiden samanaikai-suus, tunteiden haavoittuvuus ja tunteiden kuten ilon, surun ja riemun suojelemisen tarve.galleria Bronda