URPU ILASMAA
31.10.-25.11.2001
MAALAUKSIA

Urpu Ilasmaa on hieno koloristi, jonka omaperäinen ja raikas värimaailma on kuin outo lintu, jota on vaikea luokitella suomalaisen kuvataiteen murrettujen värien kentällä. 

Hän "tunnustaa väriä" öljymaalauksissaan ja etsii värin kautta todellisuutta. "Minulle maalaus on kuin maisema, joka ei ole vain meitä ympäröivä maailma, vaan se mitä meissä itsessämme on: muistomme, tunteemme, unemme. Yhtä todellisia kaikki.

Väri ottaa minusta vallan, se kuljettaa ja hallitsee minua kartoittaessani uusia maisemia ja niitä probleemeja, jotka haluan ratkaista. Työskentelen hitaasti, jätän parhaat muistot jäljelle ja etsin synteesiä. Matkaoppaana on oma tunne ja intuitio ja luottamus niihin. Parhaimmillaan syntyy jotain, jota en ole edes osannut odottaa."

Nyt avattava näyttely on taiteilijan 40. yksityisnäyttely. Museoissa niistä on ollut seitsemän, mm Alvar Aalto museossa, Joensuun, Vaasan ja Keravan taidemuseoissa. Ulkomailla Suomen kulttuurikeskuksissa Pariisissa ja Antwerpenissä, gallerioissa Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa.

Tervetuloa näyttelyyn, jossa maalausten heleät ja puhtaat värit ja jäntevät viivat ilahduttavat ja virkistävät marraskuun pimeydessä. Avajaiset ovat keskiviikkona 31.10.

Seuraavassa näyttelyssä 28.11. - 23.12. esittää öljymaalauksiaan Heta Toivonen. Gallerian takatilan joulupuodissa on lahjaksi sopivaa grafiikkaa ja keramiikkaa.